DDV’s kostprogram

Gammel kostvejledning, menuplan og kostdagbog

Tiden er desværre løbet fra De Danske Vægtkonsulenter (DDV). De findes ikke mere. Vægtkonsulenterne, der gennem mere 30 år hjalp tusindvis af danskere med at tabe sig, udviklede hele tiden deres koncept. Bare fra 2009-2010 (hvor jeg var medlem) skete der meget – bl. a. fordi de startede et samarbejde med Hjerteforeningen.
Jeg var meget glad for mit forløb hos Vægtkonsulenterne. I løbet af bare 12 uger tabte jeg 21 kg. (uden ekstra motion – udelukkende ved hjælp af en kostomlægning). Mit hår og min hud strålede, jeg var ikke sulten og jeg følte mig fuld af energi. Derfor bruger jeg mit gamle materiale, hvis/når jeg skal tabe mig.
Det virkede dengang – og det gør det stadig! 🙂

Her er det materiale vi betalte for i de gode gamle dage:

Det helt basale er kostvejledningen, der angiver de fødevarer man har at vælge imellem på kuren. Alkohol og sukker er f.eks helt ude af billedet og det anbefales at drikke 2 liter vand pr. dag. Læs kostvejledningen igennem og dan dig et billede af hvad du har med at gøre.

Kostvejledning (2009):

 

Menuplaner

Menuplanerne angiver rammerne for hvor meget man må spise, hvornår. Der fandtes menuplaner for kvinder, mænd, diabetikere og unge.

Menuplan for kvinder 2009
Menuplan for mænd 2009

Kostdagbøger

I kostdagbøgerne skriver man ALT ned hvad man spiser hver dag. Det er vigtigt at man følger kostvejledningen og menuplaner, hvis man vil sikre sig et vægttab på ca. 1 kg pr. uge, som vægtkonsulenterne lovede.

Kostdagbog for kvinder 2009
Kostdagbog for mænd 2009

Du kan downloade pdf. filerne og skrive direkte i dem – eller du kan udskrive dem på papir.

Eksempel på hvordan kostdagbogen udfyldes.

Afkrydsningsskemaer til kostdagbogen (2010):

I 2009 havde DDV lanceret mange produkter, som de brugte i deres opskrifter. Mange af disse produkter er forsvundet fra hylderne…

Uanset hvad, så så det sådan ud i 2010 🙂

DDV-produkter
Åblomst-produkter

I dag (i 2023) kan man finde alternative/tilsvarende og ligeså magre/sunde produkter på hylderne. Man skal bare bruge sin sunde fornuft. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*