Kød

* For alt kød gælder det, at der ikke må spises fedt, skind eller svær.
* Vælg fedtfrie udskæringer til gryderetter og lignende retter, hvor kød blandes med f.eks grøntsager.
* Vælg tatarkød eller hakket, fedtfrit kød til farsretter (max 3% fedt).
Kødgruppe 1

Der skal spises 3 måltider ugentligt fra kødgruppe 1
Vælg mellem:
Oksekød
Svinekød
Lammekød
Pølser (max 1 gange ugentligt)
Tørrede bælgfrugter f.eks.
Kidneybønner
Linser
Kikærter
Tofu
Sojabønner
Butterbeans
Gule ærter

Kødgruppe 2
Der kan efter ønske spises måltider fra kødgruppe 2
Vælg mellem:
And
Fasan
Gås
Hare
Hjort
Kalkun
Kalv
Kanin
Kylling
Kænguru
Perlehøne
Rådyr
Struds
Vildand
Kødgruppe 3
Det anbefales at der til et af ugens måltider spises lever.
Vælg mellem:
Andelever
Kalvelever
Kvielever
Kyllingelever
Lammelever
Svinelever
Lever kan f.eks tilberedes til leverpostej, paté gryderetter eller stegt.
* Vedrørende mængder – se menuplan for mænd eller kvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*