Vi har prøvet mange opskrifter på kartoffelsalat – og forandring fryder. Jeg hælder nok mest til den klassiske kartoffelsalat – men i den sidste tid har jeg lavet den med et twist, som vi synes gør den lidt mere fyldig og spændende.
Dressing
- Ca. 4 dl creme fraiche
- 1 dl hjemmelavet mayonnaise
- Et mellemstort finthakket løg
- 1 fed presset hvidløg
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 spsk. sukker
- 1 bundt purløg, klippet i små fine stykker
- 2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Fyld
- 1 kg små skrabede og kogte eller pillede kartofler i mindre stykker
- 1 bakke blommetomater i mindre stykker
- 1 lille agurk i mindre stykker
Først ordnes kartoflerne, så de kan stå og køle af. Herefter røres dressingen sammen. Fyldet gøres klart, røres i og sættes tildækket i køleskabet i mindst en times tid, så det hele kan blive koldt og tage smag af hinanden.
Kan som andre kartoffelsalater varieres efter smag og smager skønt sammen med grillpølser, frikadeller, grillede bøffer og andet grillet kød.
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]