Denne opskrift er fra Karolines Køkken og har fulgt os i mange år. Nu er det efterhånden blevet en mormoropskrift 🙂
4 personer
- 2½ dl ymer (A38 eller ylette)
- 2½ dl cremefraiche
- 2 spsk reven charlotteløg
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet (hvid) peber
- 2 tsk sød fransk sennep
- 1 tsk friskpresset citronsaft
- 750 g små, kogte, faste kartofler
- 3 spsk hakket frisk persille
- 2 spsk klippet frisk purløg
Bland surmælksprodukterne. Tilsæt løg og krydderier. Skær de kolde kartofler i ikke for tynde stykker/skiver i salatsaucen. Lad kartoffelsalaten stå og trække mindst ½ time før servering.
Pynt evt. med agurk, tomat og purløg/persille.
Vi har eksperimenteret med at tilsætte lidt presset hvidløg, mayonnaise, karry, chili, blomkål, peberfrugt, lidt bacon osv… kun fantasien sætter grænser 🙂
Jeg tilsætter altid mere hakket løg end det i opskriften angivne.
Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 3.7]