Til 6 personer. Tilberedningstid 1 time.
- 160 g grødris
- 1 l vand
- ca. 50 g rosiner
- 30 g smør/margarine (kan udelades)
- 1 tsk melis
- ½ tsk salt
Risene hældes i det kogende vand.
Når de har kogt i 15 min., kommes rosiner i, som koges møre sammen med risene.
I den færdige grød røres smør/margarine, sukker og salt.
Små skåle eller kopper (1 til hver person) skylles i vand og heri kommes grøden, der afkøles, for senere at vendes over på et fad og serveres som en lille kølig ristop i den brandvarme, hjemmelavede suppe. Dejligt 🙂
Her er en anden opskrift fra Den røde Kogebog, udgivet af Tørsleffs Husmoder Service. (4 pers.)
Jeg går ud fra der menes 50 g løse ris – ikke 50 løse ris. 😀
Click to rate this post!
[Total: 43 Average: 2.6]
Der er en del, der ikke kan lide denne opskrift. Jeg ved ikke om det er fordi opskriften er forkert/dårlig, eller om det er fordi folk ikke kan lide tanken om ris i suppen. Jeg fundet en anden opskrift fra Den røde Kogebog og vedhæftet.
Jeg husker ikke om min mor lavede “risklatterne” med løse ris eller kogeris…men oftest serverede hun det bare i en lille skål og så tog man selv en klat derfra og lagde i sin suppe. 🙂
Det smager fantastisk, det er mere end 50 % af suppen fordi, det er den ingrediens der mætter. Og den kolde Ris med den varme suppe, det gir en smagsoplevelser som er bekendt i smagsoplevelsen. Fra min mors suppe, husker jeg, hjemmelavede kødboller og melboller, alle knold grøntsager deriblandt kartofler og gulerødder, persillerod, knold og ja når jeg skulle vælge fra min tallerken, vidste jeg ikke hvad jeg skulle vælge på min suppe ske, for at få den bedste smagsoplevelser ind i munden.
Det er så godt beskrevet Kristian 🙂
Da jeg var ung (for mange år siden) havde mine svigerforældre svin på deres gård. Vi fik i ny og næ et halvt svin af dem til fryseren. Der blev skåret, hakket og pakket lækre pakker til fryseren. – Og så skulle der laves suppe!
Det tager meget lang tid at lave suppe med hjemmelavede kød- og melboller, samt ris fra bunden – og i dag er det desværre også dyrt i strøm – men hold nu lige op hvor smager det godt!! Så absolut en af mine yndlingsretter 😀 <3
Min mor kom gulerods- og selleri rod i tern rundt om kanten af risen
Der kommes ofte også små gulerodsterninger i ristoppene, hvis ikke for andet, så fordi det ser godt ud med det røde i risene.