Kold kartoffelsalat

 

Kold kartoffelsalat
Sakset fra Karolinis Køkken 1

Denne opskrift er fra Karolines Køkken og har fulgt os i mange år. Nu er det efterhånden blevet en mormoropskrift 🙂

4 personer

  • 2½ dl ymer (A38 eller ylette)
  • 2½ dl cremefraiche
  • 2 spsk reven charlotteløg
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet (hvid) peber
  • 2 tsk sød fransk sennep
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 750 g små, kogte, faste kartofler
  • 3 spsk hakket frisk persille
  • 2 spsk klippet frisk purløg

Bland surmælksprodukterne. Tilsæt løg og krydderier. Skær de kolde kartofler i ikke for tynde stykker/skiver i salatsaucen. Lad kartoffelsalaten stå og trække mindst ½ time før servering.

Pynt evt. med agurk, tomat og purløg/persille.

Vi har eksperimenteret med at tilsætte lidt presset hvidløg, mayonnaise, karry, chili, blomkål, peberfrugt, lidt bacon osv… kun fantasien sætter grænser 🙂

Jeg tilsætter altid mere hakket løg end det i opskriften angivne.

print
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3.2]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*