I 80’erne blev flødekartofler det helt store hit til gæstemiddage. De er stadig populære og elsket at mange.
Her er den helt enkle og klassiske opskrift.
4 pers.
Ingredienser
- 1-1,2 kg kartofler
- (2 finthakkede mellemstore løg)
- 0,5 l. piskefløde
- 1,5 tsk. salt
- Ca. 1 tsk. fintrevet muskatnød
- Friskkværnet peber
Bagetid
Ca. 1 time ved 200 grader – traditionel ovn
Fremgangsmåde
Opvarm oven til 200 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Fordel kartofler (og hakkede løg) i et ovnfast fad. Tilsæt fløde blandet med krydderier. Sørg for at fløden dækker det meste af kartoflerne. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time – til kartoflerne er møre, overfladen har taget lidt farve og kartoflerne har jævnet fløden lidt, så den er cremet.. Der skal ikke røres i kartoflerne. Hvis overfladen bliver for mørk kan man lægge et stykke staniol over fadet.