Flødekartofler

I 80’erne blev flødekartofler det helt store hit til gæstemiddage. De er stadig populære og elsket at mange.
Her er den helt enkle og klassiske opskrift.

4 pers.
Ingredienser
  • 1-1,2 kg kartofler
  • (2 finthakkede mellemstore løg)
  • 0,5 l. piskefløde
  • 1,5 tsk. salt
  • Ca. 1 tsk. fintrevet muskatnød
  • Friskkværnet peber
Bagetid

Ca. 1 time ved 200 grader – traditionel ovn

Fremgangsmåde

Opvarm oven til 200 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Fordel kartofler (og hakkede løg) i et ovnfast fad. Tilsæt fløde blandet med krydderier. Sørg for at fløden dækker det meste af kartoflerne. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time – til kartoflerne er møre, overfladen har taget lidt farve og kartoflerne har jævnet fløden lidt, så den er cremet.. Der skal ikke røres i kartoflerne. Hvis overfladen bliver for mørk kan man lægge et stykke staniol over fadet.

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*