Mexicansk pastafad

Mad for madelskere har nogle rigtig gode og lette opskrifter på pasta i fad tilberedt med forskellige ingredienser. Vi har prøvet flere af opskrifterne, men elsker især denne, som vi dog har tilrettet lidt. Vi har opdaget at den smager endnu bedre dagen efter, opvarmet i microovn. 🙂

Mexicansk pastafad

4-6 pers.
Ingredienser:

    • 2 løg
    • 500 g hakket oksekød
    • 3 store fed hvidløg
    • 1 (rød) peberfrugt
    • Evt. finthakket chili
    • 30 g (eller et brev) Tacokrydderi
    • 1 dåse drænede, skyllede kidneybønner
    • 1 dåse hakkede flåede tomater
    • 1 lille dåse drænet majs
    • 3 dl. piskefløde
    • 5 dl oksebouillon (terning + vand)
    • 1 tsk. salt
    • peber
    • 300 g pasta (penne)
    • 100 g. cheddar ost (grana pedana eller revet mozarella)
    • 100 g. mozarella i mindre stykker eller tynde skiver
    • 3 hakkede forårsløg
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 210 grader. Hak løg og hvidløg og skær peberfrugten i tern. Steg løgene ved middelvarme til løgene er klare. Tilsæt peberfrugt og oksekød og lad kødet brune af.

Tilsæt Tacokrydderi og svits det med i et par minutter. Tilsæt majs, bønner hakkede tomater, fløde og bouillon (1 terning + 0,5 liter vand). Bring det i kog (sørg for at bouillonterningen er smeltet og fordelt) og skru ned for varmen. Smag det til med salt og peber.

Hæld den ukogte pasta i et stort ildfast fad. Hæld sovsen over og rør rundt, så det hele bliver godt blandet. Dæk fadet med staniol og sæt det i oven i 50-60 min. til pastaen er færdigkogt.

Fjern staniol, drys med den revne cheddar ost og stykker af mozarella. Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 10 min. eller til osten er smeltet.
Tag fadet ud og drys med hakket forårsløg. Lad det afkøle lidt, da det er meget varmt.

Server med brød, grøntsager eller en salat til.

Tips:

Det er vigtigt at der er væske nok til at dække pastaen. Fløden gør at retten bliver cremet (og velsmagende) men man kan godt udskifte den med anden væske – f.eks. mælk eller bouillon. Grøntsager og kød kan også varieres. Dette ændrer dog smagen. Så smag godt til. 🙂

Uden hakket chili kan alle være med. Retten er normalt ikke særlig stærk med den angivne mængde chili – men hvis man ønsker en lidt stærkere ret kan man tilsætte yderligere hakket chili. Også finthakket bladselleri og revet ingefær smager godt i retten.

Hvis retten ønskes ekstra stærk man man tilsætte finthakkede jalapenos og tacosovs, eller endda lidt Tabasco – eller servere det ved siden af.

Retten kan opbevares på køl i ca. 3 dage eller nedfryses til senere brug.

print

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*