Mormors risklatkager med saft

Da jeg var barn, for rigtig mange år siden, fik vi af og til risklatkager med saft som mor lavede af (en rest) risengrød. De smagte himmelsk og vi børn elskede dem. De var lidt tykkere end de fleste af dem jeg kan finde opskriften til på nettet (nærmest som en stor, lidt flad, bøf) – og dertil fik vi en, ofte lun, tynd marmelade eller måske nærmere frugtsuppe – som den (dog med sagogryn) vi fik til pandekager. Jeg tror hun lavede en, lidt tyk, frugtsuppe af ribssaft eller jordbær. Den var i hvert fald altid rød 🙂

Desværre har jeg ikke fundet hendes opskrift i de opskrifter jeg har arvet, da det nok var en hun havde i hovedet og som hendes mor også havde lavet – men jeg har fundet en opskrift, der ligner meget.

  • ca 500 g kold risengrød (gerne en rest og gerne lidt fast)
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 spsk sukker

Steges i smør og serveres med lun saftsuppe eller evt. fortyndet, lunet marmelade, der hældes ud over risklatkagen.

Fremgangsmåde:

I en skål røres risengrøden godt sammen med de øvrige ingredienser. Jeg tror ikke dejen må være for lind. Jeg tror man føler sig lidt frem – massen skal være blød, men behøver ikke nødvendigvis skulle sættes på panden med en ske. Det er dog nok et spørgsmål om smag og behag. I hvert fald skal klatterne på panden.

Smelt smørret på en pande og sæt risklatkager på, og steg ved svag varme til de er gyldne. Vend og steg på den anden side.

Risklatkagerne skal være lysebrune og gennemvarme – de må endelig ikke branke,

Server med lun frugtsuppe/marmelade.

print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 1]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*