Tilberedningstid 20 min.
Denne opskrift er fra tillægshæftet “Hjemmets Feriemad på ½ time”
Man kan variere pastasalat i det uendelige. Det handler om at blande noget kød, nogle grøntsager og/eller nogle frugter sammen med hovedingrediensen pasta og lave en dressing der binder det hele sammen. Dressingen kan blandes i salaten eller serveres til. Det er rigtig sommer- og feriemad 🙂
4 personer
- 300 g pasta (Korte pasta: F.eks. skruer, penne, sommerfugle eller snegle).
- 2 spsk (oliven)olie
- 1 lille salathoved (f.eks. wondersalalat)
- 150 g squash
- 2 forårsløg
- 1-2 fed hvidløg (kan udelades)
- 150 g forkogte bønner eller ærter (og/eller majs)
- Skinketerninger
- Skiver af røget oksekød, røgede pølser eller andet
- Frisk basilikum
Dressing:
1 dl creme fraiche (gerne den magre)
1-2 spsk. pestosovs (købes i små glas i supermarkeder)
Salt og peber
Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand. Se kogetid på emballagen. Lad den dryppe af i en sigte og kom den herefter i en skål. Bland et par spsk. (oliven)olie i pastaen, så den ikke klistrer sammen.
Snit salthovedet fint og kom det i serveringsskålen. Riv squash på den grove side af råkostjernet og bland det med fintsnittede forårsløg, knuste hvidløgsfed og snittede bønner. Vend kødterninger i sammen med den kolde pasta og fintklippede basilikumblade. Kom det på salaten.
Dressing:
Rør creme fraiche og pesto sammen og smag til.