3-4 stk. peberfrugtringe (ca. 75-100 g)
170 g magert hakket kalkunkød
2 presset fed hvidløg
3/4 tsk. basilikum
Salt og peber
5-10 g plantemargarine
Rissalat
75 g kogt ris, f.eks. parboiled
50 g fine ærter (frost)
50 g rød peberfrugt
60 g ananas + 1 spsk saft (dåse)
Sådan gør du
Skær ringe af peberfrugt a ca. 1½ cm. Bland kalkunkød med hvidløg, basilikum, salt og peber. Fordel kødet i peberfrugtringene. Pres kødet, så det fylder ringene ud. Kom en lille klat plantemargarine på hver bøf. Læg bøfferne i et lille, smurt ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 200° i ca. 20-30 min. Lav rissalaten, mens bøfferne steger i ovnen.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Hæld kogende vand over ærterne og lad dem trække i 5-10 min. Skær peberfrugt og ananas i passende stykker og bland dem i risene sammen med ærterne. Hæld en spsk ananassaft over salaten.
TIP
Bøfferne kan også steges på en pande.
I stedet for rød peberfrugt kan man bruge gul, grøn eller orange peberfrugt. Laver man mange bøffer, kan man bruge forskellige farver, det gør retten festlig og farverig.
Opskriften er tilrettet DDV efter en opskrift i Familie Journal.