100 g knoldselleri
100 g kartofler
15 g minarine
Salt og peber
1 madæble
125 g rødløg
2 spsk. æbleeddike
Lidt knust enebær
Salt og peber
120 g hamburgerryg
1 tsk. DDV plante 70 til stegning
Persille
Skræl og skær selleri og kartoffel i tern og kog dem helt møre. Mos selleri og kartoffel med minarine og lidt af kogevandet til en mos, smag til med salt og peber.
Skær æble og løg i tynde både. Steg dem i æbleeddike til det er blødt og let brunet. Krydr med knust enebær, salt og peber.
Skær hamburgerryggen i ca. 1 cm tykke skiver. Steg kødskiverne på en anden pande i fedtstoffet til de er gyldne og sprøde på begge sider.
Server mosen med æble-løg blandingen og den stegte hamburgerryg. Pynt med hakket persille.
TIP
Server med en klat sennep til.
Madopskrift: Inge Kauffeldt, De Danske Vægtkonsulenter (Familie Journal)