100 g grønsagsstave (f.eks. gulerod, agurk, bladselleri)
Hokkaido-tahindip
100 g tilberedt hokkaido (kogt el. bagt)
15 g tahin (knuste sesamfrø i glas, med olieagtig konsistens)
Lidt reven økologisk citronskal
1 fed hvidløg
Lidt sambal olek (kan udelades)
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt spidskommen
Citronsaft
Salt og peber
30 g ristet brød
TIP
• Dippen kan laves af tilberedt gulerod i stedet for hokkaido.
• Dippen kan også bruges som tilbehør til middagsmad.
Skær grønsager i stave. Kom tilberedt hokkaido og alle de øvrige ingredienser til dippen i en minihakker og kør det godt igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber til sidst. Spis dippen med grønsagsstavene og ristet brød.
Madopskrift: Inge Kauffeldt, De Danske Vægtkonsulenter