Prøv at farsere andre ting, der kan udhules, f.eks. auberginer, peberfrugter eller græskar.
1 middelstor squash
60 g hakket, magert skinkekød eller mørbrad
1 tsk mel
25 g minimælk
25 g revet løg
salt & peber
25 g fed ost (max 45+)
Sauce
25 g finthakket løg
1 fed hvidløg
1 tsk olie
1⁄2 dåse hakkede tomater
salt & peber
30 g brød
Del squashen på langs, skrab indmaden ud. Drys den udhulede squash med salt og lad den trække i ca 10 minutter. Tør herefter salt og væde af med lidt køkkenrulle.
Rør fars af kød, mel, minimælk, løg og krydderier. Fyld farsen i squashene og dæk med ost. Bag de fyldte squash i ovnen ved 200° i ca 30 minutter.
Svits løg og hvidløg i olien og tilsæt dåsetomaterne med væde. Kog saucen i ca 5 minutter og smag til med salt og peber.
Server de bagte squash med tomatsaucen og 30 g godt brød til som en lækker frokostret.
Opskriften er fra bogen Spis dig sund med grønt