Ca 35 stk friske blåmuslinger vejer 120 g, når de er taget ud af skallen, så brug 35 stk, hvis det er en frokost og 50 stk, når det er en middag.
Ca 40 muslinger (der vil være lidt spild)
1 rød peberfrugt
1 stor jordskok
100 g knoldselleri
2 tomater
1 stort fed hvidløg
1 tsk olie til stegning
1⁄2 tsk gurkemeje
1⁄2 tsk safran
salt & peber
63 g DDV yoghurt
salt & peber
krydderurt, for eksempel kørvel
Rens muslingerne og kasser dem, der er beskadigede eller ikke lukker sig ved et slag
(de skal være levende).
Damp muslingerne i vand, til de har åbnet sig og kasser dem, der ikke åbner sig. Hæld væden fra, men gem den til suppen. Pil muslingerne ud af skallen og gem dem med et par pæne skaller til pynt.
Skær alle grønsagerne i små tern. Svits dem i olien i en gryde. Hæld ca 2 dl af muslingesaften over samt eventuelt lidt vand. Tilsæt gurkemeje og safran. Kog til grønsagerne er møre i ca 15 minutter. Kom suppen i en blender med yoghurt og blend til en cremet suppe. Kom suppen tilbage i gryden og smag den til med salt og peber. Kom muslingerne i suppen og varm kort op.
Server suppen i en dyb tallerken. Pynt med et par muslingeskaller og lidt krydderurt.
Opskriften er fra Spis dig sund med fisk