Æbleboller med kartoffel

Af: Vægtkonsulenterne

Æbleboller med kartoffel

Ingredienser:
1 æble
2 spsk. Åblomst multisød eller sukrin
1 tsk kanel
100 g kogt kartoffel
½ pakke gær udrørt i 2 spsk. lunkent vand
15 g fedtstof
50 g Åblomst multisød eller sukrin
et lille nip salt
45 g mel

 

  • Start med at skære æblet i både og bland dem med sødemiddel og kanel i en lille skål.
  • Riv den kogte kartoffel i en skål og bland med den udrørte gær, fedtstof, sødemiddel og salt. Rør melet i. Det bliver en ret klæg dej.
  • Læg dejen i 2 store klatter på bagepapir på en bageplade. Lad dem hæve lunt i en halv time. Læg herefter æblebådene hen over bollerne og bag dem i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter, til de er hævede, gyldne og gennembagte.

Kalorier 455 kcal
Protein 9 g 8%
Kulhydrat 68 g 59%
Fedt 17 g 33%
Kostfibre 5 g

Opskriften er udgivet på hjemmet.dk – 03. OKT. 2014

 

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*