Wokmad er lynhurtigt at lave og kan varieres i det uendelige i valget af grønsager og andre typer af kød.
170 g fedtfri skinkekød
150 g grøn peberfrugt
75 g løg eller porrer
2 fed hvidløg
1 lille grøn chili
75 g sukkerærter
1 tsk olie til stegning
2 spsk østerssauce
saft fra 1 limefrugt
salt & peber
frisk thai basilikum
Tilbehør
eventuelt 75 g kogte ris
Skær kød, peberfrugt, løg, hvidløg og chili i fine tern. Lad sukkerærterne være hele.
Svits grønsagerne i olien i et par minutter i en wok eller stegegryde. Tilsæt kødet og steg yderligere i et par minutter. Kom østerssauce og limesaft i retten. Krydr med salt og peber og kom basilikum på den færdige ret. Det hele skal have kort tid ved høj varme.
Retten kan eventuelt serveres med 75 g kogte ris.
TIPS
Wokretten kan laves med andre typer kød, som for eksempel kyllingebryst eller oksekødsstrimler.
Opskriften er fra Spis dig sund med kød