- 25 g løg
- 125 g porrer
- 200 g kartofler
- ½-1 l vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 lille kvist frisk timian eller ½ tsk tørret timian
- 2½ dl yoghurt
- salt og citronpeber
- 1 bdt purløg
Rens grøntsagerne, skræl kartoflerne og skær dem ud i små tern. Kog dem møre i bouillon og timian. Mos grøntsagerne i en blender eller foodprocessor til de har en cremet konsistens.
Del suppen i 2 lige store portioner.
Varm den ene halvdel op og smag til med salt og citronpeber. Lige inden serveringen vendes forsigtigt 1 1/4 dl yoghurt i. Pynt med klippet purløg.
Næste dag gøres det samme med den anden halvdel suppe. Den kan også spises kold og der kan tilsættes lidt hvidløg.
Opskriften er fra Spis dig slank 2 (side 45)
Kostdagbog pr dag:
- 1 frugt (kartofler)
- 1½ ekstra (bouillonterning)
- 2/4 mælkegruppe 3 (4/4 hvis diabetes)
- 75 g begrænset grøntsag (løg)
- i alt 200 g grøntsager pr portion
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]