Om siden

Mors opskrifter er primært tilegnet mine fire nu voksne børn: Carina, Claus, Carsten og Celine. 🙂

Jeg håber de vil kunne bruge opskrifterne, når de efterhånden flytter hjemmefra og lige står og mangler en opskrift på nogle af de retter og bagværk de har fået herhjemme, hos familien og familiens venner gennem årene.

Vi har mange sønderjyske opskrifter, da vores familie stammer fra Sønderjylland og derfor har serveret mange traditionelle retter – specielt omkring højtiderne. Jeg elsker ‘mormormad’ og gammeldags mad. Jeg er ikke så meget til moderne, små portionsanretninger der ligner et lille maleri, men som slet ikke mætter. 🙂

Ligeså  vigtige som de gamle egnsopskrifter fra bedsteforældrene er de nye, gode opskrifter som vi efterhånden afprøver og serverer for hinanden.

Jeg er opvokset med de hustandsomdelte Karolines Køkken – og har ofte brugt de opskrifter selv, ligesom de gratis Gris på gaflen opskrifter også altid har ligget i min opskriftsamling. Amo og Gluten opskrifter har jeg samlet siden jeg var barn, og arbejdede i en købmandsforretning. Jeg vil gerne gøre mit for at medvirke til at bevare de gamle opskrifter – derfor fylder de en del.

Opskrifterne stammer desuden fra familie, kogebøger, ugeblade, kolleger, venner, nettet osv. – og så har mange af dem lige fået et ekstra pift af det vi godt kan lide.

Jeg vil på ingen måde foregive at jeg er ophavsmand til opskrifterne. (Jeg er sygeplejerske, ikke kok :))

Jeg har for sjovs skyld indsat et rating-system, så man kan give opskrifterne stjerner. Hjælp med at finde de gode opskrifter, ved at bedømme dem 🙂

Indlæg / Side Sortér:  Mest ratede | Højest ratede
Ris til klar suppe

[Total:27    Gennemsnit 2.7]
Kong Fiddes livret

[Total:17    Gennemsnit 3.5]
Drømmekagen fra Brovst

[Total:11    Gennemsnit 3.4]
Farmors ølkage

[Total:10    Gennemsnit 3.4]
Mormors sønderjyske fedtkager

[Total:9    Gennemsnit 3.2]
Chokoladepladekage – Den du ved nok

[Total:6    Gennemsnit 2.5]
Gammeldaws (sønderjysk) hvidkål

[Total:5    Gennemsnit 3]
Fløderand med karamelsovs

[Total:5    Gennemsnit 2.4]
Alsisk snysk – ruskumsnusk

[Total:4    Gennemsnit 4.3]
Sønderjysk surrib

[Total:3    Gennemsnit 2.3]
Indlæg / Side Sortér:   Mest ratede | Højest ratede
Solæg

[Total:3    Gennemsnit 5]
Mors chokoladekage

[Total:3    Gennemsnit 5]
Chokoladeroulade med abrikos (2 stk.)

[Total:2    Gennemsnit 5]
Irsk stuvning

[Total:2    Gennemsnit 5]
Squashkage med chokoladeglasur

[Total:2    Gennemsnit 4.5]
Alsisk snysk – ruskumsnusk

[Total:4    Gennemsnit 4.3]
Skovhuggerens livret

[Total:3    Gennemsnit 3.7]
Indbagt is

[Total:3    Gennemsnit 3.7]
Kong Fiddes livret

[Total:17    Gennemsnit 3.5]
Farmors ølkage

[Total:10    Gennemsnit 3.4]

 

Velkommen og på gensyn på Mors opskrifter. 🙂

9 kommentarer til Om siden

  1. Anette Wiemann skriver:

    Hej “Mor”!
    Sikken en dejlig side du har. Jeg er selv født og opvokset i Sønderjylland- Gråsten- og laver gerne disse egnsretter. Desværre er både min mormor og mor døde, så jeg har ikke mulighed for lige at spørge dem til råds når jeg mangler en opskrift. Måske du kan hjælpe mig. Jeg mangler en opskriften på nogle småkager min mormor lavede. De hed “ingenting”, men har ikke noget med vaflerne at gøre. Derudover leder jeg efter en opskrift på nogle ris min mormor serverede til klar suppe. Håber at høre fra dig.
    MVH
    Anette

  2. Birthe skriver:

    Tak Anette. Jeg besvarede dig i mail – men der findes nu opskrifter på både Ingenting og “ristoppe” til klar suppe på min side 🙂

  3. Birthe skriver:

    Så er der igen åbnet for kommentarer til denne side 🙂

  4. Lisbeth skriver:

    Hejsa
    Jeg føler næsten, at jeg kan dufte suppe med ristoppe i min mormors køkken i Haderslev. Hvor er det bare en god side. Tak for den.
    Har du evt. en opskrift på kødrand med hvidkål?
    Jeg kan ikke finde den ‘rigtige’ med hvid sauce og muskatnød.
    Mvh.
    Lisbeth

  5. Birthe skriver:

    Jeg tror jeg ved hvad du mener… sønderjysk hvidkålsbudding? Jeg har lagt opskriften ind under hovedretter.

  6. Christian skriver:

    Da jeg var, barn bagte en del sønderjyske husmødre “juledyr”. Jeg mener at kunne huske, at opskriften var noget med rosenvand. De blev udstukket med forme i ca. 10 cm. størrelse og derefter blev omridset trukket op med rød frugtfarve.
    Kender du dem?

  7. yvonne skriver:

    Hejsa. min mor er sønderjyde,desværre husker hun ikke opskrifter så godt mere. jeg søger opskriften på byddel, sikkert ikke stavet rigtigt men det var en brødbudding med varm saftsovs til. vi fik det altid når vi var på ferie i Løgumkloster.
    den blev lavet i den form med låg som man også bruger til hvidkålsbudding.

  8. Birthe skriver:

    Hej Yvonne
    Ved et tilfælde faldt jeg over denne opskrift: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=27331 – er det mon den du søger?

  9. Birthe skriver:

    Desværre Christian – dem kender jeg ikke. Men det lyder da spændende med rosenvand. Ved at søge på nettet har jeg fundet ud af at man i gamle brunkage- og peberkage-opskrifter ofte brugte rosenvand til at opløse potaske i – og den slags kager blev jo ofte udstukket og pyntet med glasur. Held og lykke med jagten! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *