Citronmåne » Masser af sund og slankende mad » DDV opskrifter

Citronmåne

Citronmåne

Bag evt. dobbeltportion i en lidt større springform og frys halvdelen ned. Vent med at lave glasur, til kagen skal spises.

Kage:
1 æg
100 g Multisød
reven citronskal & ca 1 spsk citronsaft (økologisk)
35 g hvedemel
10 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
15 g DDV plante 70

Glasur:
25 g friskost (max 45 +)
reven citronskal & lidt citronsaft (økologisk)
1 spsk multisød

Pisk æg og multisød lyst og skummende. Tilsæt reven citronskal og saft. Sigt hvedemel, kartoffelmel og  bagepulver i.

Smelt fedtstoffet og vend det i dejen.

Kom dejen i en lille springform og bag den i en 200° varm ovn i en halv time. Tag herefter kagen ud og lad den afkøle.

Rør ingredienserne til glasuren sammen og smør den på kagen.

Pynt med lidt citronmelisse.

Opskriften stammer fra ‘Sund & slank året rundt – desserter’

print
[Total: 0    Average: 0/5]

2 Responses to “ Citronmåne ”

  1. sofie says:

    Har idag lavet denne kage og har fuldt opskrivften til punkt og prikke. Den er flad, tung og mærkelig i konsistensen.
    Citronmånen er også meget syntetisk i smagen pga. sødestoffer og mangelnde naturlige ingredienser.

    Jeg vil ikke anbefale denne kage. Dog er den *lovlig* at spise hvilket er et plus.

      

    • Birthe says:

      Jeg har ikke selv prøvet at lave kagen. Tak for din kommentar Sofie – det er altid dejligt når man kan se hvad andre har syntes om opskrifterne 🙂

        

Leave a Reply