Satay kylling med grillede jordbær på salat

Satay kylling med grillede jordbær på salat

Man kan grille mange slags frugter og bruge dem i salater. Prøv f.eks. også med grillede nektariner i en grøn salat.

170 g kyllingefilet

Satay-sauce
15 g peanutbutter
15 g kokosmælk
25 g løg
1 fed hvidløg
saft og reven skal af en økologisk limefrugt
en lille rød chili
½ citrongræs
1 skive frisk ingefær
et par stænk fishsauce (kan udelades)
salt og peber

 

150 g jordbær
5 g olie til stegning
150 g blandet grøn salat (også gerne nogle spirer)
10 g olie
1 spsk balsamicoeddice

Kom peanutbutter, kokosmælk, pillet løg og hvidløg i en minihakker med saft og skal af en limefrugt. Kør, til det er ensartet cremet. Smag saucen til med finthakket, rød chili, citrongræs, ingefær, fishsauce, salt og peber.

Del kyllingekødet i mindre stykker og kom dem og sataysaucen i en pose. Lad det marinere i et par timer, inden kødet trækkes på spyd. Sørg for, at der ligger godt med sauce på kødet. Vil du have dem på havegrillen, er det bedst at lægge dem på et stykke sølvpapir. Ellers bages de i stedet i en 200° varm ovn i cirka et kvarter, til kødet er helt gennemstegt.

Del jordbærrene og pensl skæresiden med olie. Grill dem hurtigt og ikke for længe, ellers smatter de helt ud. Lav en god, blandet, grøn salat og læg de grillede jordbær på. Kom olien og balsamicoeddiken over og server med sataykyllingen.

Velbekomme!

Opskriften er fra ‘Sund og slank året rundt – middage’

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*