Denne squashkage smager og holder sig bare godt! 🙂
- 3 æg
- 2-2½ dl olie
- 250 g sukker (tidligere 5 dl)
- 5 dl mel
- 5 dl revet squash (ca. 350 – 400 g)
- 1/4 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 1 tsk salt
- 2 tsk vanillesukker
- 3 tsk stødt kanel
- 2½ dl hakkede nødder og/eller solsikkekerner
Æg og sukker piskes godt sammen. Olie piskes i.
De tørre ingredienser, mel, bagepulver, salt, natron, vanille og kanel blandes og sigtes i æggemassen.
Til sidst tilsættes squash og nødder.
Bages i en lille bradepande (23 x 33 cm) ved 200 g (normal ovn) i ca. 45 min.
Blank chokoladeglasur
- 2 spsk cacao
- 60 g smør
- 50 g sukker
- ½ dl (sød) mælk (tidligere 1 d)
- 100 g fin mørk chokolade
Hak chokoladen
Giv mælk, sukker og smør et opkog og sigt kakaoen i.
Tag gryden fra varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Lad den stå i 5 min. Fordeles på den lune kage.
Tips:
Blank chokoladeglasur egner sig til kager, hvor en blank, glat overflade ønskes – f.eks lagkager.
Kagen smager også rigtig godt uden glasur, evt. med en klat creme fraiche til.
Man kan bruge solsikkekerner, valnødder eller rosiner i stedet for hasselnødder.