Denne opskrift er oprindeligt fra Hjemmets lille opskriftsbog “Hjemmets Feriemad”. Den er dog ændret lidt, så den passer bedre til familiens smag.
4 personer
- 300 g pasta (skruer, sommerfugle, penne eller snegle)
- 1 lille bundt grønne asparges
- 125 g bacon i tern (eller skiver)
- (En pakke kogt skinke i tern)
- (125 g majs fra dåse)
- 1 lille squash
- 1 bundt frisk basilikum
- 3 forårsløg
- 10-12 sorte oliven ( eller grønne oliven med peberfyld)
- 2 store tomater – eller tilsvarende cherrytomater
Dressing:
- 1 bæger creme fraiche
- 1 spsk. sojasovs
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk hakket persille
- salt og peber
Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand. Lad den dryppe af i en sigte og lad den blive kold. Vend evt lidt olie i, så den ikke klistrer sammen.
Kog asparges ganske kort eller brug dem helt rå og sprøde. Rist bacon sprødt og riv squash på den grove side af råkostjernet. Bland asparges, bacon og squash (samt evt andet fyld) i pastaen sammen med grofthakket basilikum og fintsnittede forårsløg, oliven og fintsnittede tomater.
Rør creme fraiche sammen med sojasovs, knuste hvidløgsfed og hakket persille. Krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten.
Alternativt kan man bruge en færdig pestoblanding til at blande i creme fraichen til dressing, så udelades de øvrige ingredienser i dressingen.
Serveres med lune flutes eller brød efter smag.
[print_link]