En sommerlig rabarbertærte, som kan spises lun eller kold.
Tærtebund:
- 250 g mel (4 dl)
- 125 g smør
- 2 spsk sukker
- 3 spsk creme fraiche eller kærnemælk
Rabarberkompot:
- 300-400 g fine rabarber
- 1 dl vand
- ca. 125 g sukker (1½ dl)
- 1 tsk vanillesukker
- kartoffelmel
Endvidere:
- 6-8 makroner
- 2 dl creme
- 25 g smuttede, flækkede mandler
Snit rabarberne fint og kog dem med vand og sukker til en fin kompot. Jævn kompotten let og tilsæt vanillesukker. Lad den blive kold.
Smuldr smørret i melet til tærtebunden. Tilsæt sukker og creme fraiche eller kærnemælk og ælt hurtigt dejen sammen. Rul godt halvdelen af dejen ud og beklæd en tærteform, ca. 24 cm i diameter, med den. Prik dejen og forbag den ved 200 grader ca. 10 min. Kom først creme i, dernæst de knuste makroner og slut af med rabarberkompot. Drys med mandler.
Rul resten af dejen ud og skær den i strimler. Læg strimlerne som fletværk. Pensl med æg. Sæt atter tærten i ovnen ved 200 grader og bag den yderligere 25-30 min. Server tærten lun eller kold med flødeskum til.