Opskrift til 4 personer
Kødsauce:
- 1 løg
- evt. 1 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 600 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 då koncentreret tomatpure (140 g)
- ½ spsk. oregano
- ½ spsk tørret basilikum
- 1 terning oksekødsbuillon
- 1 dl vand
- salt og peber
Beskrivelse:
Hak løgene og riv gulerødderne. Svits løg og kød i en gryde, til kødet er brunt. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, revne gulerødder, krydderier, vand og buillonterning. Lad det hele simre i 5-10 min.
Bechamelsauce:
- 50 g smør
- 50 g hvedemel
- 5 dl mælk
- reven muskatnød eller stødt muskatnød efter smag
- 150 g revet ost
- Evt. salt og peber
Smelt smøret i en gryde, hæld melet i under kraftig omrøring, til det hele hænger sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt under piskning og lad det hele koge op. Kom muskat og revet ost i sovsen og kog under omrøring et par minutter, til osten er smeltet.
Ca 8 lasagne plader
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft) eller 225 grader (almindelig ovn).
Læg skiftevis et lag kødsauce, bechamelsovs og lasagneplader i et ovnfast fad. Afslut med bechamelsauce.
Bag lasagnen i ca ½ time.
Kan serveres sammen med flutes og gulerodssalat med rosiner – eller en grøn salat:
- ½ iceberg salat
- ½ agurk
- 1 rød peberfrugt
- 100 g cherrytomater
- 1 då majs
Tips:
Hvis du skal have gæster, kan lasagnen sagtens laves dagen i forvejen og varmes op. Så er den nemmere at skære i stykker.