Denne lille røde kogebog fra Gris på gaflen blev udgivet i 1968. Den indeholder masser af de gode gamle opskrifter, hvoraf mange stadig er populære.
For og bagside til bogen: nye gris på gaflen opskrifter, 3. samling (1968)IndholdsfortegnelseForord, Lidt om grisenGrisens udskæringer og forslag til hvordan de kan anvendesStegeretter, generelle råd, tips til stegningAbrikosruller. Marineret svinekam. Amerikanske flæskeruller. Stegt flæsk med persillesovs. Små flæskerullerFlæskesteg i galla. Pikant flæskesteg. Ribbenskrone. Svinekam i fad. Hamburger-pieRullesteg med rød peber. Orientalsk mørbrad. Baconsteg med stuvet rosenkål. Baconsteg med grønsager. Helstegt svinekam med grønsagerPandemad, generelle råd om stegningCalifornia-fad. Peking-karbonader med grønne bønner. Hakkesvende. Paneret flæsk med marinerede bønner. Æggekage med spaghettiRiber-ret. Maskeret blomkål med bacon. Krebinetter à la Montevideo. Æblesvende. Dagens koteletter. HarlekinblomkålMini-frikadeller med bacon. Kotelet Egyptienne. Ostegratinerede krebinetter. Mallorca-koteletter. Firenze-karbonader. Ungarsk æggekageGodt fra gryden, Generelle råd og tips om gryderetterBacongryde, Forårsgryde, Kålrouletter med bacon, Fanøkål, Kineser-ret, Forårs-risottoMandarin-koteletter, Nakkekam i galla, Hong Kong krydderret, Gris med karsesovs, Svinekam i ymersovsKarrykål med æbler og løg, Milano-flæsk, Puztagryde, Mangogryde, Mørbrad med ærter, Gilde-grydeFynsk ragout, Røget medisterpølse med blomkål, Porrer i fars, Grydestegte ribben, Niels Bugges grydeTranekær sommergryde. Verona spaghetti. Sømandslabskovs. Skipperlabskovs. TomatfrikasséFars livret. Sprængt svinekam med peberrodsovs. Svinekød i surkål. Gartnergryde. Svinekam med krydret tomatsovs. Shanghai-grydeFadretter, tips om fadretterFyldte kartofler. Luksus-koteletter. Kastrupfad. Lørdags fars. Farseret peber.Koteletter med fyldte lommer. Majsgratin med bacon. Kina-koteletter. Charlottes leverfad. Krydret mørbradFrokostretter. Let og lunt til frokost. Generelle råd og tips om frokostretterPaneret flæsk med kold kartoffelsalat. Fyldte løg. Fennikel-boller. Hamburgerrand med ærter. Mørbrad i ribsskyFlødeglaserede koteletter. Mørbradbøffer med rødbedesalat. Varm leverpostej sandwich. Ostebacon. LeverpostejGenerelle råd og tips om supperGule ærter. Grønkålssuppe. Gammeldags hvidkålssuppe. Grønsagssuppe. Engelsk løgsuppe. BrunkålssuppeGenerelle råd og tips om salaterSolskins-salat. Agurkesalat. Marinade til forskellige salater. Florida salat. Rosenkålssalat med frugt. Rødbede-hvidkålssalat
One Reply to “Nye Gris på gaflen opskrifter (1968)”
Jeg var kun 10 år da denne lille kogebog blev udgivet, så jeg har aldrig haft den selv. Jeg kan dog huske den (måske har min mor eller svigermor haft den) og blev glad da jeg genfandt den på Ellas Glæsners side på Facebook.
Mange af opskrifterne er blevet udgivet som “Månedens middagside” eller i nogle af de små foldere/brochurer som Gris på gaflen har udgivet gennem tiden.
Hvis man vil se om der måske ligger flere udgaver af opskriften på Bedstemors opskrifter, kan man prøve at skrive opskriftens navn i søgefeltet på siden. 🙂
Jeg var kun 10 år da denne lille kogebog blev udgivet, så jeg har aldrig haft den selv. Jeg kan dog huske den (måske har min mor eller svigermor haft den) og blev glad da jeg genfandt den på Ellas Glæsners side på Facebook.
Mange af opskrifterne er blevet udgivet som “Månedens middagside” eller i nogle af de små foldere/brochurer som Gris på gaflen har udgivet gennem tiden.
Hvis man vil se om der måske ligger flere udgaver af opskriften på Bedstemors opskrifter, kan man prøve at skrive opskriftens navn i søgefeltet på siden. 🙂