Denne lille røde kogebog fra Gris på gaflen blev udgivet i 1968. Den indeholder masser af de gode gamle opskrifter, hvoraf mange stadig er populære.
For og bagside til bogen: nye gris på gaflen opskrifter, 3. samling (1968)
Indholdsfortegnelse
Forord, Lidt om grisen
Grisens udskæringer og forslag til hvordan de kan anvendes
Stegeretter, generelle råd, tips til stegning
Abrikosruller. Marineret svinekam. Amerikanske flæskeruller. Stegt flæsk med persillesovs. Små flæskeruller
Flæskesteg i galla. Pikant flæskesteg. Ribbenskrone. Svinekam i fad. Hamburger-pie
Rullesteg med rød peber. Orientalsk mørbrad. Baconsteg med stuvet rosenkål. Baconsteg med grønsager. Helstegt svinekam med grønsager
Pandemad, generelle råd om stegning
California-fad. Peking-karbonader med grønne bønner. Hakkesvende. Paneret flæsk med marinerede bønner. Æggekage med spaghetti
Riber-ret. Maskeret blomkål med bacon. Krebinetter à la Montevideo. Æblesvende. Dagens koteletter. Harlekinblomkål
Mini-frikadeller med bacon. Kotelet Egyptienne. Ostegratinerede krebinetter. Mallorca-koteletter. Firenze-karbonader. Ungarsk æggekage
Godt fra gryden, Generelle råd og tips om gryderetter
Bacongryde, Forårsgryde, Kålrouletter med bacon, Fanøkål, Kineser-ret, Forårs-risotto
Mandarin-koteletter, Nakkekam i galla, Hong Kong krydderret, Gris med karsesovs, Svinekam i ymersovs
Karrykål med æbler og løg, Milano-flæsk, Puztagryde, Mangogryde, Mørbrad med ærter, Gilde-gryde
Fynsk ragout, Røget medisterpølse med blomkål, Porrer i fars, Grydestegte ribben, Niels Bugges gryde
Tranekær sommergryde. Verona spaghetti. Sømandslabskovs. Skipperlabskovs. Tomatfrikassé
Fars livret. Sprængt svinekam med peberrodsovs. Svinekød i surkål. Gartnergryde. Svinekam med krydret tomatsovs. Shanghai-gryde
Fadretter, tips om fadretter
Fyldte kartofler. Luksus-koteletter. Kastrupfad. Lørdags fars. Farseret peber.
Koteletter med fyldte lommer. Majsgratin med bacon. Kina-koteletter. Charlottes leverfad. Krydret mørbrad
Frokostretter. Let og lunt til frokost. Generelle råd og tips om frokostretter
Paneret flæsk med kold kartoffelsalat. Fyldte løg. Fennikel-boller. Hamburgerrand med ærter. Mørbrad i ribssky
Flødeglaserede koteletter. Mørbradbøffer med rødbedesalat. Varm leverpostej sandwich. Ostebacon. Leverpostej
Generelle råd og tips om supper
Gule ærter. Grønkålssuppe. Gammeldags hvidkålssuppe. Grønsagssuppe. Engelsk løgsuppe. Brunkålssuppe
Generelle råd og tips om salater
Solskins-salat. Agurkesalat. Marinade til forskellige salater. Florida salat. Rosenkålssalat med frugt. Rødbede-hvidkålssalat
Se alle de gamle Gris på gaflen opskrifter under Gris på gaflen og Flere gris på gaflen opskrifter
Jeg var kun 10 år da denne lille kogebog blev udgivet, så jeg har aldrig haft den selv. Jeg kan dog huske den (måske har min mor eller svigermor haft den) og blev glad da jeg genfandt den på Ellas Glæsners side på Facebook.
Mange af opskrifterne er blevet udgivet som “Månedens middagside” eller i nogle af de små foldere/brochurer som Gris på gaflen har udgivet gennem tiden.
Hvis man vil se om der måske ligger flere udgaver af opskriften på Bedstemors opskrifter, kan man prøve at skrive opskriftens navn i søgefeltet på siden. 🙂