“Skrædderduels” er en gammel, traditionel bonderet. “Du(v)els” betyder dyppelse på den gamle, sønderjyske dialekt.
Ifølge det jeg har læst om retten, blev den typisk blev serveret om lørdagen for at spare penge, før man om søndagen tillod sig at flotte sig lidt med maden. Ikke desto mindre smager retten godt af gamle dage og mormormad… 🙂
(4 pers.)
Ingredienser:
1 kg kartofler
500 g røget bacon i terninger
150 g. pillede løg
2,5 dl. creme fraiche (tidligere syrnet piskefløde)
2,5 dl. sødmælk
25 g. hvedemel
(Salt og peber)
Kartoflerne skrælles og koges.
Imens laves dyppelsen:
Løg skæres i terninger.
Baconterningerne steges på en pande (uden fedtstof)
Lidt af fedtet hældes fra og løgene steges nu sammen med bacon.
Når løgene er bløde hældes evt. overskydende fedt fra og creme fraiche og mælk tilsættes
Sovsen koges ind til en passende lind konsistens.
Jævn evt. med en meljævning af mel og mælk.
Server retten med kogte kartofler og gerne syltede rødbeder eller græskar.