Børnene er fuldstændig pjattede med denne krydrede ølkage. Hvis farmor spørger hvilken kage hun skal tage med til børnenes fødselsdag er svaret næsten altid ølkage (eller kiksekage). Den er meget nem at bage og serveres i skiver, der smøres med smør.
Ingredienser:
500 g brun farin
1 pilsner eller hvidtøl
500 g mel
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
1 tsk ingefær
1 tsk allehånde
1 tsk natron
Farin og øl røres sammen. Mel, kanel, nelliker, ingefær allehånde og natron røres i. Hældes i en smurt franskbrødsform.
Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 1 time og 15 min.
Når kagen er afkølet pakkes den ind staniol og puttes i en plastikpose. Skal helst stå en dags tid, før den spises. (Skæres i skiver og smøres med smør ved servering).
Opskriften er ændret en smule efter samtale med farmor.
Hun bruger 1 tsk natron, ikke 2 – så det er ændret. Efter hendes smag var min kage lidt for sød og blød. Jeg brugte hvidtøl, hun bruger alm. pilsner. Jeg bagte den også kun en time ikke 1 time og 15 min. 🙂
Alt i alt – hun var ikke helt tilfreds med min smagsprøve, men næste gang jeg bager ølkage, ændrer jeg de tre ting 🙂 <3
Den er blevet familietradition her op mod jul.
Dejlig opskrift, undgår stress, da den er bedst efter et par dage.
Nyder duften, når der er gang i ovnen.
Glædelig jul
Hej Mette
Hermed Farmors Ølkage.
Det var den første af forhåbentlig mange opskrifter vil kommer til at dele i fremtiden.
God fornøjelse og velbekomme
Knus Lisbeth