Kristinas gulerodskage

Jeg fik denne gulerodskage første gang, da Kristina havde bagt og taget den med på en sommerhusferie. Det var den bedste gulerodskage jeg nogensinde har smagt. Opskriften er fra valdemarsro.dk – men for mig er det Kristinas gulerodskage 🙂

Ingredienser:

150 g smør, blødt og stuetempereret
100 g sukker
100 g brun farin
4 æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
275 g gulerod, groftrevet
50 g valnødder, hakkede

Citron- og vaniljefrosting:

125 g smør
1 tsk vaniljesukker
125 g flormelis
125 g flødeost, naturel
0,5 øko citron, lidt saft og fintrevet skal

Fremgangsmåde:

Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt godt sammen og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og bland derefter også de revne gulerødder og hakkede valnødder i dejen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Bag den i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle helt af på en rist og pynt derefter med frosting.

Frosting:

Pisk smør, vaniljesukker og flormelis sammen med lidt citronsaft, til det er hvidt og luftigt.
Rør flødeost i og smør frostingen på kagen.
Drys til sidst med fintrevet citronskal.

I den oprindelige opskrift pyntes kagen med både fintrevet citronskal og 1 gulerod skåret i juliennestrimler – jeg foretrækker den (som Kristinas version) uden gulerødder på toppen. Det skal jo nødig blive for sundt… 😀

print

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*