Jeg fik denne gulerodskage første gang, da Kristina havde bagt og taget den med på en sommerhusferie. Det var den bedste gulerodskage jeg nogensinde har smagt. Opskriften er fra valdemarsro.dk – men for mig er det Kristinas gulerodskage 🙂
Ingredienser:
150 g smør, blødt og stuetempereret
100 g sukker
100 g brun farin
4 æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
275 g gulerod, groftrevet
50 g valnødder, hakkede
Citron- og vaniljefrosting:
125 g smør
1 tsk vaniljesukker
125 g flormelis
125 g flødeost, naturel
0,5 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
Fremgangsmåde:
Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt godt sammen og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og bland derefter også de revne gulerødder og hakkede valnødder i dejen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Bag den i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle helt af på en rist og pynt derefter med frosting.
Frosting:
Pisk smør, vaniljesukker og flormelis sammen med lidt citronsaft, til det er hvidt og luftigt.
Rør flødeost i og smør frostingen på kagen.
Drys til sidst med fintrevet citronskal.
I den oprindelige opskrift pyntes kagen med både fintrevet citronskal og 1 gulerod skåret i juliennestrimler – jeg foretrækker den (som Kristinas version) uden gulerødder på toppen. Det skal jo nødig blive for sundt… 😀