Sønderjysk kartoffelkage

Billede af sønderjysk kartoffelkage. Sakset fra Familie Journal

 

Ingredienser til sønderjysk kartoffelkage

6 æggeblommer
125 g sukker
1 usprøjtet citron
150 g mandler
250 g kogte kartofler
6 æggehvider

Fyld
300 g æblemos
1 spsk. kanel

 

Pynt
Revet citronskal

 

Fremgangsmåde til sønderjysk kartoffelkage
  • Pisk æggeblommer og sukker lyst og tilsæt saft og fintrevet skal (gem lidt til pynt) fra citronen.
  • Hak mandlerne fint, riv kartoflerne i dejen og vend de hakkede mandler i.
  • Pisk hviderne helt stive og vend dem i dejen.
  • Dæk bunden af en springform på ca. 23 cm med 1/3 af dejen.
  • Rør æblemosen med kanel og fordel halvdelen over dejen.
  • Fordel endnu 1/3 af dejen over, herefter resten af æblemosen og dæk med den sidste dej.
  • Bag kagen ved 170° i 50 min. og lad den køle.
  • Servér kagen pyntet med revet citronskal.

Foto: Carina Krüger
Bageopskrift: Kristina Marckmann

Opskriften blev udgivet af familiejournal.dk, lørdag d. 2. november 2013

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*