Ingen fødselsdag uden boller. Verdens bedste fødselsdagsboller er bløde, smagfulde og dufter af glade fødselsdagsminder.
Ingredienser
20 stk.
500 g (8 ½ dl) Amo Hvedemel
2 dl mælk
50 g gær
100 g margarine
1 æg
50 g (½ dl) sukker
1 tsk. salt
½ tsk. kardemomme
Evt. 100 g rosiner
Til pensling:
1 sammenpisket æg
Sådan gør du (80 minutter- heraf ca. 50-60 minutters hævetid):
- Lun mælken til den er håndvarm (37° C), og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt ca. 5 min.
- Lad dejen hæve, tildækket og lunt. ca. 20 min, til dobbelt størrelse.
- Slå dejen sammen, rul den ud til en pølse. Del pølsedejen i 20 lige store stykker og form dem til boller.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, 30-40 min. Pensl bollerne med æggestrygelsen.
Bagetid: 10-12 min på midterste rille i en 225° forvarmet ovn (varmluft 200°C).
Opskriften er sakset fra Amo.dk
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]