Persillesovs

Persillesovs er en opbagt sovs.

4 pers.

  • 60 g smør/margarine
  • 6 spsk mel
  • ca. 6 dl sødmælk
  • ca. 1 tsk salt
  • 1 bundt kruspersille, finthakket

Smelt smørret i gryden ved middelvarme. Pisk mel i. Pisk mælk i lidt ad gangen, så sovsen når at tykne undervejs. Rør salt i og lad sovsen småkoge ved lav varme i ca 5 min for at fjerne melsmag – husk at røre, så sovsen ikke brænder på. Lige før servering tilsættes persille. Smag til.

Tips:

Hvis sovsen er for tyk tilsættes mere mælk.
Hvis sovsen er for tynd så ryst en jævning af 2 spsk mælk og 1 spsk mel og pisk den i sovsen.

Før køleskabenes tid måtte man ikke genopvarme retter med persille, – men nu om dage må vi gerne. Du skal bare hurtigt afkøle sovsen og varme den godt igennem næste dag.

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*