Stuvede ærter og gulerødder til krebinetter er et must. 🙂 Det kan også bruges til f.eks. frikadeller eller medister. Stuvede grøntsager er i det hele taget rigtig mormormad.
4 pers.
- 750 g. ærter og gulerødder i tern, frost
- 0,5 l. vand
Smørbolle
- 30 g. smør
- 3,5 spsk. mel
Tilsmagning
- Persille
- Salt
- Evt. lidt sukker
Ærter og gulerødder koges i ca. 8 minutter i vandet.
Rør en smørbolle af mel og smør.
Når ærter og gulerødder er kogt færdig tages de op.
Smørbollen tilsættes kogevandet og piskes efterhånden godt ud, så sovsen tyknes og bliver helt jævn. Småsimrer ca. 5 minutter for at fjerne melsmag.
Herefter tilsættes ærter og gulerødder igen og der røres forsigtigt rundt.
Tilsættes (gerne rigeligt) friskhakket persille. Tilsmages med salt og evt. lidt sukker.
Tips
Stuvningen kan laves med friske ærter og gulerødder skåret i små tern, hvis man vil gøre lidt mere ud af det.
Man kan også lave stuvede ærter og gulerødder med en opbagt sovs – dvs. smelte smørret, tilsætte mel og derefter piske væske gradvis i til en passende tykkelse. Nogle bruger også mælk og nogle tilsætter bouillon til vandet man koger grøntsagerne i.
Man kan også bare jævne kogevandet med en meljævning.
Det er alt sammen en smagssag. 🙂
For mig er denne opskrift den, der minder mig mest om min barndoms elskede ærter og gulerødder.