Denne lækre smuldrekage serverede Kristina til Claus’ dimission, da han blev færdig som premierløjtnant. Det er en opskrift hun har fundet på nettet, men i vores familie er det Kristinas æble-smuldrekage. 🙂
Ingredienser
- 700 g æbler, i tern eller både
- 2 spsk rørsukker
- 1 spsk kanel
- 1 tsk kardemomme, stødt
- 1/2 vaniljestang, kornene herfra
- 1 tsk smør, til at smøre fadet.
Smuldredej
- 150 g havregryn, finvalset
- 100 g hvedemel
- 30 g mandler, finthakket
- 75 g rørsukker
- 150 g smør
- 1 tsk kanel
- 1/2 vaniljestang, kornene herfra
Bland æbler med kanel, kardemomme, vanilje og sukker.
Kom de krydrede æbler i et smurt ovnfast fad.
I en skål blandes havregryn, mel, mandler, sukker, kanel, vanilje og sukker godt sammen.
Smuldr smør i og smuldre det hele godt sammen, til det bliver krummet, uden at det nødvendigvis behøver at være helt ens smuldret over det hele. Drys smuldredejen over æblerne i fadet. Det skal ikke trykkes på plads, men blot krummes ud over æblerne.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 40-45 min – til æblerne er møre.
Serveres gerne med creme fraiche, flødeskum, vaniljeis eller rørt græsk yoghurt