Denne æggekage er let at lave, passer stort set sig selv i ovnen, og smager super godt.
Alt afhængigt af om den skal bruges til brunch, frokost eller et hovedmåltid kan fyldet og mængden varieres, så det passer til lejligheden.
4-6 personer.
- 12 æg
- 1,5 dl piskefløde eller mælk
- 1,5 tsk bagepulver
- salt og friskkværnet peber
- Evt. lidt fedt fra stegning af bacon
Fyld:
- 250 g (chorizo)brunchpølser/cocktailpølser skåret i ca 1 cm tykke skiver
- 1 løg, hakket groft eller skåret i tynde strimler
- 1 – 2 stor tomat i (halve) skiver
Pynt:
- Stegt bacon i skiver
- Frisk klippet purløg
- Evt. frisk tomat i skiver
Start med at tørstege bacon på en pande. Læg bacon på en tallerken med køkkenrulle, når det er færdigstegt. Hvis man ønsker det kan man nu brune pølser og evt. løg let i fedtet.
Slå æggene ud i en skål og pisk hvider og blommer sammen. Tilsæt fløde/mælk, bagepulver, salt og peber og pisk igen til alt er jævnt fordelt. Sørg for at bagepulveret ikke flyder rundt i klumper. Tilsæt evt. lidt stegefedt fra panden og pisk det hele godt sammen.
Æggekagen bages i ca. 40 min. ved varmluft: 180 grader, konventionel ovn: 200 grader.
Smør et ovnfast fad med olie/smør/margarine efter smag. Tilsæt æggeblandingen, pølser og løg og sæt fadet i ovnen når den er varm nok.
Når æggekagens sider og bund er størknet lidt tilsættes tomater og evt. lidt bacon.
Når æggekagen er færdigbagt (gylden og fast) lægges bacon på toppen i nogle minutter for at opvarme det igen.
Tag æggekagen ud, pynt den med frisk purløg, evt. nogle friske tomatskiver og server.