- 2 x kogt hønsebryst eller kyllingebryst
- 40 g smør
- 4 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- salt og peber
- 200 g hvide asparges
Derudover
- 12 tarteletter
- finthakket persille eller brøndkarse
- friskkværnet peber og flagesalt
Kogt hønsebryst eller kyllingebryst
Man kan lave tarteletter med høns i asparges, når man har kød fra hjemmelavet hønsekødssuppe – alternativt kan man købe kyllingebryst eller hønsebryst og koge det i en gryde i 20 minutter med lidt grøntsagsboullion, en gulerod i grove tern, 1 løg i tern, peberkorn, salt og laurbærblade.
Gem 3 dl kogevand.
Tarteletter
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle. Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt til saucen er helt jævn. Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under omrøring og smag til med salt, peber og juster konsistensen med kogevand fra kyllingen/hønen.
Skær hønsekødet i tern, dræn asparges og kom det i saucen.
Lun tarteletterne i ovnen.
Fyld de lune tarteletter med sauce og pynt med persille eller brøndkarse og kværn sort peber over, samt et lille drys flagesalt.