Riskage var efter sigende en klassiker på det sønderjyske kaffebord og blev genoplivet af Brødrene Price i programmet “Spise med Price”.
Her er deres opskrift:
- 80 g grødris
- 1 dl vand
- 5 dl sødmælk
- 100 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 75 g smør
- 2 stk. æggeblommer
- 50 g smuttede mandler
- 0,5 tsk. kardemomme
- 1 stk. økologisk citron, skal heraf
- 2 stk. æggehvider
Pynt
- 2 dl piskefløde
- 50 g ribsgele
- Kog vandet op i en gryde, tilsæt risene og rør rundt. Hæld mælken på, lad det koge for svagt blus under låg i 30 min. Lad derpå grøden køle helt af.
- Rør sukker, vaniljesukker, smeltet smør og æggeblommer i den kolde grød. Hak mandlerne og vend dem i sammen med fintrevet citronskal og kardemomme.
- Pisk æggehviderne stive, vend dem forsigtigt i og kom blandingen i en smurt springform på 23 cm. Bag kagen ved 150° i 60 min. og lad den afkøle.
- Pisk fløden til skum og pynt kagen med flødeskum og klatter af ribsgelé.
Kommentarer:
Der findes mange opskrifter på nettet på denne kage – og det varierer en lille smule hvad man putter i den. Alle er dog enige om at den bages på risengrød og pyntes med ribsgele og flødeskum.
I nogle opskrifter er der 1 æg mere, 1 spsk mel og en tsk bagepulver. I en enkelt opskrift koger man endda risengrøden på fløde i stedet for mælk 🙂
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]