Verdens bedste brød

Dette brød har jeg bagt mange gange. Første gang jeg stødte på det, var da Max fra Kvalimad havde været i Go’morgen Danmak med det. Det er virkelig et godt brød og hvis man ikke har bagt det før, bliver man forundret over hvad man kan fremstille i sin egen ovn derhjemme.

Jeg bruger altid Max’s opskrift på Kvalimad, da den er super nem og god. Han har også en video om hvordan han laver det og en FAQ der besvarer næsten alle spørgsmål om det der kan gå galt – så det kan næsten ikke gå galt. 🙂

Den eneste grund til at jeg har hans opskrift her, i en meget korte udgave, er at folk nogle gange spørger, hvad det er for en opskrift jeg bruger – og at jeg til tider lige udskriver den og tager den med mig.

De eneste ingredienser der skal bruges er:

  • 625 gram mel
  • 5 dl (1/2 ltr) vand
  • 2 tsk salt
  • gær på størrelse med en ært

Brødet startes et døgns tid før det skal bruges. I et stort fad røres gær ud i vand. Tilsæt mel og salt, bland til melet er vådt. Hæves i mindst 12 timer.

Hæld dejen ud på et melet bord og fold 3 gange – først den ene led, så den anden.

Læg dejen i et smurt og melet fad og lad den hæve i 2 timer.

Varm ovnen op til 250 grader varmluft med et ovnfast fad med låg – eller en gryde med låg, der kan tåle at komme i ovnen ved den temperatur.

Hæld dejen i det rygende varme fad og bag 30 min med låg. Tag låget af og bag 15 min. uden.

Afkøles i mindst 20 min.

Jeg kan varmt anbefale Max’s side kvalimad.dk. Han har lavet et hav af gode videoer om hvordan man laver næsten alt – og er meget omhyggelig med alle sine opskrifter.

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*