Kål:
4 personer:
- 500 g kogt hakket sønderjysk hvidkål
- 1 æg
- 1 spsk mel
- 1 spsk rasp
- salt
- peber
- 40 g smør/margarine
Hvidkålen tøes op og svitses med 40 g smør i en gryde ca. 10 min. Tilsæt salt og peber og evt. lidt kulør, så kålen bliver gyldenbrun. Den røres med æg, mel og rasp, og smages til med salt og peber.
Fars:
4 personer
- 250 g skært svinekød
- 250 g skært oksekød
- 1 løg
- Salt, peber, allehånde
- 1 æg
- 1 kop rasp
- evt. vand
Kød og løg hakkes sammen, en eller to gange gennem kødmaskinen eller løgene hakkes fint i en køkkenmaskine og æltes i farsen. Raspen blødes evt. op i vand. Ægget piskes og blandes med raspen og det hele kommes i kødet sammen med krydderierne og æltes til en lind fars. Der tilsættes evt. lidt vand.
Smør et ildfast fad. Heri ligges skiftevis et lag kål, et lag fars o.s.v.
Fadet sættes på nederste rille i ovnen i ca. 40 min ved 225 grader.
Se også Sønderjysk hvidkålsbudding og hvidkålsbudding fra Sønderjylland (min favorit)