Opskriften er fra Beauvais, der på et tidspunkt også havde den færdiglavede sovs på køl i supermarkeder. Desværre er den udgået af produktion. Nemmelavet tomatsauce smager rigtig godt.
Ingredienser til tomatsauce:
- 1½ fed hvidløg
- ½ gulerod
- 1 spsk frisk rød chili
- 2 spsk olivenolie
- 1 då hakkede tomater (eller 275 g hakkede friske tomater)
- 1 terning hønsebouillon
- 1½ spsk tomatkoncentrat
- 1 dl madlavningsfløde 18%
- 1½ dl vand
- 1 spsk basilikum
- ½ tsk cayennepeber
- 1 spsk sukker
- Salt og friskkværnet peber
Jævning:
- 1½ spsk majsstivelse + 3 spsk vand
Sauter finthakket hvidløg, gulerod og chili i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, hønsebouillonterning, tomatkoncentrat madlavningsfløde, basilikum, cayennepeber og sukker. Kog op og lad det simre i ca. 20 min. under omrøring. Blend evt. saucen med en stavblender inden servering.
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]