Opskriften er fra Beauvais, der på et tidspunkt også havde den færdiglavede sovs på køl i supermarkeder. Desværre er den udgået af produktion. Sovsen smager rigtig godt. Da der skal bruges mange ingredienser kan det være en god ide at lave en større portion når man alligevel er i gang.
Ingredienser til 1 portion:
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1/4 frisk rød chili
- 1 spsk frisk ingefær
- 1 spsk frisk citrongræs (eller fra dåse)
- 2 spsk olivenolie
Sauter finthakkede løg, hvidløg, rød chili, ingefær og citrongræs i olie i en gryde.
- ½ tsk koriander
- 1½ tsk tørret basilikum
- 1½ tsk rød karrypasta
- 1½ tsk tandori krydderi eller tandori pasta
- 1½ tsk tomatkoncentrat
- 1½ tsk sukker
- 1 terning hønsebouillon
- 1½ dl kokosmælk
- 2½ dl vand
- salt
Kom koriander, basilikum, rød karrypasta, tandori krydderi, tomatkoncentrat, sukker, hønsebouillonterning, kokosmælk og vand i. Kog den op og lad den simre i ca. 10 min. under låg. Smag til med salt.
- 2½ spsk majsstivelse + 5 spsk vand til jævning
Jævn saucen og kog den igennem ca. 2 min. under omrøring. Blend evt. saucen med en stavblender inden servering.
Tips:
Portionen passer til 450 g stegt kyllingefillet.