Denne sauce fremstilles af Beauvais og kan købes på køl i supermarkeder. Men man kan jo også bare lave den selv. Nemmelavet tomatsauce smager rigtig godt.
Ingredienser til tomatsauce:
- 1½ fed hvidløg
- ½ gulerod
- 1 spsk frisk rød chili
- 2 spsk olivenolie
- 1 då hakkede tomater (eller 275 g hakkede friske tomater)
- 1 terning hønsebouillon
- 1½ spsk tomatkoncentrat
- 1 dl madlavningsfløde 18%
- 1½ dl vand
- 1 spsk basilikum
- ½ tsk cayennepeber
- 1 spsk sukker
- Salt og friskkværnet peber
Jævning:
- 1½ spsk majsstivelse + 3 spsk vand
Sauter finthakket hvidløg, gulerod og chili i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, hønsebouillonterning, tomatkoncentrat madlavningsfløde, basilikum, cayennepeber og sukker. Kog op og lad det simre i ca. 20 min. under omrøring. Blend evt. saucen med en stavblender inden servering.
Bolognese:
Brun 500 g hakket oksekød af i olivenolie, krydr med salt og peber og bland det sammen med saucen. Lad simre ved god varme i ca. 5 minutter.
Pasta koges og serveres med bolognesen. Pynt evt med basilikum og parmesanost. Kan også fint serveres med ris eller kartofler.
Tips:
Server evt. en frisk tomatsalat til pasta bolognese! Bland skiver af modne tomater, rødløg og frisk mozzarella. Hæld lidt balsamicoeddike, olivenolie, salt og peber ud over.
Varier bolognesen ved at tilføje f.eks. svampe, oliven uden sten, squash, rød peber, aubergine, revne gulerødder, spændende krydderier eller 1 dl rødvin.