(Ca. 2 liter)
- 2 asier, ca. 1 3/4 kg
- 2 store løg
- 1 l kogende vand
Syltelage:
- 1 l eddike
- 650 g sukker
- 1 spsk Tawana blandede syltekrydderier
- 1 tsk salt
- 2 tsk flydende Atamon
Asierne vaskes, skrælles og flækkes. Kernerne skrabes ud. Løgene skoldes og pilles. Asiebåde og løg dækkes med spilkogende vand og står således til det er koldt. Vandet sies fra. Asierne snittes i strimler, løgene i skiver og lægges i en atamonskyllet krukke. Eddike sukker og krydderier koges 5 min. Atamon tilsættes. Lagen hældes straks i krukken, der dækkes med et klæde og bindes til dagen efter.
Tips:
1 brev blandede Tawana sylte-krydderier i kogepose passer til ca. 3 l eddike. I mindre portioner kan man give kogeposen et opkog i eddiken og fjerne den med det samme.
Den originale opskrift stammer fra Den Grønne Syltebog, udgivet af Tørsleff Husmoder Service.