Jensens Bøfhus har gjort whiskeysauce til noget som mange kender og holder af. Man kan købe deres sauce i flasker i supermarkeder, men det er forholdsvis dyrt – og også fabriksfremstillet og fyldt op med de sædvanlige tilsætningsstoffer og E-mærker som alle færdigretter indeholder.
Lav din egen whiskysauce og giv den dit eget præg. Den smager garanteret ligeså godt – eller bedre – end den du kan købe færdiglavet!
Ingredienser:
- 4 tsk tørret rosmarin eller en kvist frisk, knust/hakket.
- 1/4 l piskefløde
- 100 g smør
- 1 tsk paprika
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 lille dåse koncentreret tomatpure (70 g)
- 1 spsk mørk farin
- 1 tsk soyasauce
- 1 tsk rødvinseddike
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 spsk whiskey
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Knus eller hak den friske rosmarin. (Med morter eller kniv). Hvis du bruger tørret rosmarin hældes det i fløden, så det kan suge væske og afgive smag.
- Smelt smørret i en gryde ved jævn varme.
- Tilsæt paprika, cayennepeber og tomatpure.
- Lad det simre ca. 1 minut.
- Tilsæt resten af ingredienserne.
- Saucen koges ind til den er jævn (5 min)
- Smag til med farin, salt, peber eller whiskey. Hvis saucen er for tyk kan mere fløde tilsættes.
Tips:
- Svits evt et hakket løg sammen med krydderier og pure for at give mere smag
- Sigt saucen til sidst for at fjerne evt. løg og større stykker frisk rosmarin.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]