Her følger en opskrift på den alsiske snysk, som min mor plejede at lave:
- 300 g friskbælgede ærter
- 300 g nyopgravede gulerødder
- 300 g nyplukkede bønner
- 300 g kartofler (brugte min mor aldrig)
- 50 g mel
- 50 g smør (eller margarine)
- 6 dl mælk
- 2-3 dl vand
- evt. lidt fløde
- salt, peber og friskhakket persille
Gulerødder, bønner og kartofler renses og skæres i tern og mindre stykker.
Koges herefter i en smule letsaltet vand. Når de har kogt i ca. 15 min tilsættes
mælk og ærter. Mælken skal dække alle grøntsagerne.
Når mælken er varmet op tilsættes en smørbolle, rørt sammen af smør og mel.
Rund evt. smagen af med (lidt) fløde. Lad nu retten koge i ca. 5 min.
Smag til med salt og peber og drys persille på lige før servering.
Serveres i dybe tallerkener og spises med ske.
Dertil serveres f.eks kold, røget skinke på en frokost tallerken ved siden af.
Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 4]
Smager godt
Jeg elskede denne ret da jeg var barn. Snysk spises om sommeren, når alle grøntsagerne er helt friske. 🙂