Knæpkager

Knæpkager  (ca. 100 stk.)

  • 200 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 200 g bygmel
  • 300 g svinefedt
  • 2 dl fløde

Fedtstoffet smeltes. Heri varmes fløde. Mel og sukker tilsættes. Det hele hældes i et fad og æltes grundigt igennem.

Når dejen er gennemæltet og kold, udrulles den tyndt (2 mm) og skæres i store aflange kager (4 x 6 cm), som pensles med sammenpisket æg med lidt vand.

Prikkes med en gaffel og bages ved 200 g i ca. 10 min. til de er gyldne.

Serveres med sirup som hældes over når de spises

Tip: Jeg har set opskrifter, hvor dejen er tilsat 1 tsk kanel, ½ tsk nelliker og ½ tsk kardemomme – hvilket gør dem lidt mere juleagtige.
print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*