Knæpkager (ca. 100 stk.)
- 200 g rugmel
- 200 g hvedemel
- 300 g sukker
- 200 g bygmel
- 300 g svinefedt
- 2 dl fløde
Fedtstoffet smeltes. Heri varmes fløde. Mel og sukker tilsættes. Det hele hældes i et fad og æltes grundigt igennem.
Når dejen er gennemæltet og kold, udrulles den tyndt (2 mm) og skæres i store aflange kager (4 x 6 cm), som pensles med sammenpisket æg med lidt vand.
Prikkes med en gaffel og bages ved 200 g i ca. 10 min. til de er gyldne.
Serveres med sirup som hældes over når de spises
Tip: Jeg har set opskrifter, hvor dejen er tilsat 1 tsk kanel, ½ tsk nelliker og ½ tsk kardemomme – hvilket gør dem lidt mere juleagtige.
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]