Ristaffel x 2 (Gris På Gaflen)

Ristaffel 1

  • 1 kg flæskesmåkød
  • 60 g smør/marg/olie, ca. 1 spsk.
  • ca. 1 spsk. karry
  • 2 store løg
  • evt. 2 æbler (revet)
  • evt. 1 fed hvidløg
  • salt
  • 4 dl vand
  • 2 dl fløde

Kødet skæres i små firkanter, der brunes sammen med hakket løg og revet æble. Karry drysses over og svitses.

Resten af ingredienserne tilsættes og koger ved svag varme i ca. ½ time.

Retten serveres med ris og forskelligt tilbehør, så som:

  • mangochutney
  • syltede ingefær
  • rosiner
  • syltede løg
  • oliven
  • kokosmel
  • ananas
  • karry
  • paprika
  • kinesisk soya

 

Ristaffel 2

  • 3/4 kg flæskesmåkød
  • 1 løg
  • 1 æble
  • salt
  • karry
  • 2½ dl vand
  • 2½ dl fløde
  • evt. lidt jævning

Kødet skæres i små firkanter, brunes sammen med løg og revet æble. Krydderier, vand og fløde tilsættes.

Retten steger 3/4 til 1 time. Hertil gives løse ris og små skåle med forskelligt tilbehør. F.eks.:

  • Grøn salat
  • tomater i marinade
  • tyttebær
  • figner
  • rosiner
  • kokosmel
  • hakkede løg
  • hakkede hårdkogte æg
  • mangochutney
  • svesker
  • abrikoser
  • brunede løg
  • rødbeder
  • revne æbler
  • hakkede mandler eller nødder
  • spansk peber
  • karry
  • peber
  • ingefær
  • paprika
print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*