Varm kartoffelsalat 4-5 pers
- 1 kg kartofler (gerne aspargeskartofler)
- 50 g smør
- ½ dl vand
- 1 dl eddike
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 75 g løg
- 4 dl fløde opvarmet til kogepunktet
Kartoflerne vaskes, koges, afkøles og skæres i tynde skiver.
Smør, vand, eddike, sukker, salt og peber bringes i kog. I denne lage koges de fintsnittede løg i ca. 10 min eller til de er klare.
Kartoffelskiverne tilsættes og varmes igennem. Tilsættes næsten kogende piskefløde.
Kartoffelsalaten smages til og er klar til servering.
Tips:
Man kan godt erstatte (noget af) fløden med mælk, og så bare jævne kartoffelsalaten hvis den er for tynd.
Serveres til f.eks, grillpølser, frikadeller eller medisterpølse.
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]
Lige den opskrift jeg har søgt, dog mente jeg der kun skulle mælk i og ikke fløde.
Det er som jeg husker min mor lavede den.
Tror heller ikke min mor brugte fløde 🙂