3-4 personer:
1 mellemstort løg
2 spsk smør
12 fed hvidløg
2 spsk mel
3/4 l hønsebouillon
1/4 l piskefløde
salt og peber
1 drys friskrevet muskatnød
1 spsk citronsaft
2 spsk revet ost (emmentaler)
1 tsk oregano
Pil og hak løget fint. Svits det gennemsigtigt i smørret. Pil hvidløgene, del dem i kvarte, og steg dem med et øjeblik. Rør melet i og svits det gyldenbrunt. Rør bouillon og fløde i. Kog suppen ved svag varme under låg i 20 min. Blend suppen, og smag den til med krydderier, citronsaft og revet ost. Kom suppen tilbage i gryden, og varm den igennem.
NB: Bliv ikke forskrækket over de mange fed hvidløg, de får en mild smag, når de koges.
Carina serverede første gang denne suppe til sin 23 års fødselsdag. Den var et stort hit for både unge og gamle. Den er meget fyldig, smager ikke voldsomt af hvidløg men giver en god smagsoplevelse. Det fede, det syrlige og det søde implementerer hinanden rigtig godt.
Carina serverede groft flute som tilbehør og havde ikke blendet suppen – blot hakket alle ingredienserne fint. Jeg kan godt lide at der er lidt at tygge på – og synes det giver suppen lidt konsistens.
Mætter godt – så som forret skal man nok kun tage en lille portion, selvom den smager af mere 🙂